قسمت ششم

ساخت وبلاگ

امکانات وب

. ناحیه گیجگاهى نیز خود وظیفه پردازش صداهاى اولیه و ساده، استدلال و همچنین یادآورى خاطرات را بر عهده دارد. باید بدانیم که چه نوع موسیقى در مغز ما ایجاد آرامش و در جسم ما نوید درمان می‌دهد و چه نوع موسیقى منجر به استرس و در نتیجه بیمارى می‌گردد.از طریق موسیقى می‌توان مصونیّت انسان ها را در برابر بیماری ها تقویت کرد، دردها را کاهش داد و از بروز حوادث جلوگیرى به عمل آورد.

از ابتدای تاریخ بشر، از موسیقی برای شفای بیماران استفاده می‌شده است؛ برای مثال ریتم طبل‌ها در مراسم شفابخش درمانگران نقش مهمی داشته و هنوز هم در شهرهای دور افتاده جنوب ایران درمانگرانی به نام مامازار یا بابازار وجود دارند، آن‌ها طی مراسم خاصی با دف و دایره و آوازهای به خصوصی که به زبان نامفهوم سواحلی خوانده می‌شود و گاه شاید حتی خود مامازار یا بابازارهم از درک مفاهیم آن عاجز است اما معتقد است که به این وسیله می‌توان جن و روحی (منظور از جن و روح، پلیدی بیماری و غم است) که بیمار تسخیر شده آن است را دور کرد، به درمانگری میپردازند.همچنین، دانشمندان اثر موسیقی بر روی نوزادان و کودکان را نیز به دقت بررسی و تحلیل کرده اند و دریافته اند کودکانی که از بدو تولد موسیقی گوش میدهند، آرام تر، مهربان تر و آسان تر هستند. پژوهشگران دانشگاه مریلند گزارش کرده اند که هیچ چیز مهم تراز موسیقی خوب نمیتواند در سلامتی قلب و عروق مؤثر باشد. موسیقی در تنظیم تپش قلب و کنترل فشارخون مؤثر است، اثری مطلوب و فوری بر روی قلب و عروق دارد و نوعی آرامش به آن میدهد که نمی توان نظیر آن را با دارو بدست آورد. تأثیر موسیقی بر گیاهان و حیوانات نیز ثابت شده است. توازن صحیح ریتم و ملودی به مرغ در تخم گذاشتن بیشتر، به گربه در آرامش بیشتر و به گاو در تولید شیر بیشتر کمک میکند.

اما باید گفت که هر صدای تولید شده با نام موسیقی، لزوماً آثار مثبتی بر روی مخاطب آن نمی گذارد؛ از آن جمله میتوان استفاده از موسیقی به عنوان ابزار شکنجه در زندان گوآنتانامو(Guantanamo bay detention camp)را نام برد.(سایت تحلیلی خبری عصر ایران به نقل از هفته نامه اشپیگل_آلمان) در واقع گوش دادن مکرّر به بعضی موسیقی ها و همچنین شنیدن مکرّر آن ها سبب ایجاد اختلالات روحی _ روانی شدید در افراد میشود، تا آنجا که حتی به مرز خودکشی میرسند.

از نظر علمی ثابت شده که موسیقی آرام با یک ریتم طبیعی و سرعت ملایم باعث آرامتر شدن ضربان قلب، ملایم شدن آهنگ تنفّسی و تمدّد اعصاب میگردد و حالت آرامش و نرم خویی در انسان ایجاد میکند.ازسوی دیگر، موسیقی تند و هیجان انگیز باعث افزایش ضربان قلب و متلاطم شدن آهنگ تنفسی و برانگیختگی در سیستم عصبی میشود. حال شما خود درباره ی موسیقی هایی که ریتم بسیار تند و محرک دارند قضاوت کنید.همچنین کلامی که درموسیقی های کلامی به کار میرود بسیار مهم است؛ ما همواره به شعر موسیقی ها توجه میکنیم وحتی پس از گذشت مدّتی آنها را حفظ میکنیم و اگر حتی در بعضی موارد گمان کنیم که به کلام موسیقی توجه نمیکنیم،آن هم در ضمیر ناخودآگاه ما اثر خود را خواهد گذاشت. حال سؤال اینجاست که موسیقی هایی که دارای متن ناامیدکننده، خیلی غمگین، حاکی از شکست و ... باشند، چه اثری در مخاطب خود خواهند گذاشت؟

موسیقی...
ما را در سایت موسیقی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : musicfado بازدید : 82 تاريخ : شنبه 8 بهمن 1401 ساعت: 11:57